Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Krasnymstawie, z
myślą o najmłodszych wprowadziła na rynek nowy serek: „Seruś waniliowy z
makulkami”. Oprócz pożywnego serka znajdziemy w nim kolorowe, słodkie,
żelowe kuleczki.
Seruś waniliowy z makulkami został
stworzony głównie z myślą o dzieciach oraz małych niejadkach, które
chcą, by posiłek był także frajdą. Nowy serek idealnie wpisuje się w
trend tworzenia deserów wielowarstwowych, które w ostatnim czasie
zyskują coraz większą popularność wśród konsumentów. Kubeczek nowego
Serusia zawiera porcję waniliowego serka, warstwę dżemu o smaku tutti -
frutti oraz słodkie, żelowe kuleczki w trzech różnych kolorach:
zielonym, żółtym i czerwonym.
- Ciekawostką jest, że w tworzeniu nowego deseru swój udział miały także same dzieci. Zapytaliśmy je, co chciałyby znaleźć w nowym serku. Wiele z nich wskazywało, że chętnie widziałoby w nim kolorowe kuleczki. Idąc tym tropem stworzyliśmy makulki, czyli popularne żelki, które na pewno zaspokoją gusta najmłodszych – mówi Tadeusz Badach, prezes OSM Krasnystaw.
Seruś waniliowy z makulkami wytwarzany jest nowoczesną metodą tzw. ultrafiltracji mleka. Metoda ta sprawia, że serek ma wyższą zawartość potrzebnego do rozwoju białka oraz smakuje lepiej. Serek wytwarzany jest z najczystszego mleka z Lubelszczyzny. Produkt dostępny jest w plastikowych kubeczkach o gramaturze 150g.
- Ciekawostką jest, że w tworzeniu nowego deseru swój udział miały także same dzieci. Zapytaliśmy je, co chciałyby znaleźć w nowym serku. Wiele z nich wskazywało, że chętnie widziałoby w nim kolorowe kuleczki. Idąc tym tropem stworzyliśmy makulki, czyli popularne żelki, które na pewno zaspokoją gusta najmłodszych – mówi Tadeusz Badach, prezes OSM Krasnystaw.
Seruś waniliowy z makulkami wytwarzany jest nowoczesną metodą tzw. ultrafiltracji mleka. Metoda ta sprawia, że serek ma wyższą zawartość potrzebnego do rozwoju białka oraz smakuje lepiej. Serek wytwarzany jest z najczystszego mleka z Lubelszczyzny. Produkt dostępny jest w plastikowych kubeczkach o gramaturze 150g.
Kolejna nowość to mowa odsłona cieszącego się dużą popularnością
jogurtu CALPRO wapń + probiotyk. Nowy jogurt CALPRO z Miodem i Ziarnami
Zbóż zawiera naturalny miód, dużo ziaren zbóż oraz rodzynki, orzechy i
migdały. Takie połączenie sprawia, że jest on bardzo smaczny i niezwykle
pożywny, a znajdujące się w nim bakterie probiotyczne doskonale
wpływają na nasz układ pokarmowy.
Ostatnie lata pokazują, że większa ilość
ludzi żyje coraz szybciej, często niezdrowo się odżywia, dłużej pracuje i
krócej śpi. Wszystkie te czynniki sprawiają, że nasz organizm narażony
jest na nadmierną eksploatację oraz na spadek naturalnej odporności.
Warto więc, szczególnie na przełomie zimy i wiosny, zadbać o swoje
zdrowie i do codziennej diety włączyć nowy jogurt z oferty OSM
Krasnystaw: CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż.
CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż, jest jogurtem o wielu wartościach odżywczych, od żywych kultur bakterii (Lactobacillus delbrueckii subspiecies bulgaricus i Bifidobacterium bifidum) po dużą zawartość cennego dla organizmu wapnia, będącego podstawowym budulcem kości. Odpowiada on również za ich mineralizację, zapobiega osteoporozie oraz wzmacnia zęby. Może również pomóc obniżyć ciśnienie krwi u osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze. Ponadto duża zawartość witamin z grup A, B, E i D sprawia, że bardzo dobrze wpływa na nasz organizm uzupełniając ich deficyt. Nowy jogurt z Krasnegostawu polecany jest osobom w trakcie kuracji antybiotykowej.
- Jogurt CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż został stworzony z myślą o tych wszystkich, którzy świadomie dbają o swoje zdrowie. Polecamy go także tym, którzy nie przepadają za smakiem jogurtu naturalnego. Dzięki dodaniu do niego miodu i ziaren posiada on delikatnie słodki, dobrze wyważony smak. A co istotne dla osób dbających o linię, nowy jogurt posiada obniżoną zawartość tłuszczu, tj. tylko 1,8% - mówi Krzysztof Bortacki, kierownik działu Handlu i Marketingu OSM Krasnystaw.
Jogurt produkowany jest bez użycia jakichkolwiek konserwantów. W jego skład oprócz naturalnego miodu wielokwiatowego pochodzącego z najlepszych pasiek i ziaren zbóż, wchodzą również rodzynki, migdały i orzechy (laskowe i włoskie).
CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż dostępny jest w kubeczkach o pojemności 175 g.
http://www.krasnystaw.eu/index.php/news/show/11
CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż, jest jogurtem o wielu wartościach odżywczych, od żywych kultur bakterii (Lactobacillus delbrueckii subspiecies bulgaricus i Bifidobacterium bifidum) po dużą zawartość cennego dla organizmu wapnia, będącego podstawowym budulcem kości. Odpowiada on również za ich mineralizację, zapobiega osteoporozie oraz wzmacnia zęby. Może również pomóc obniżyć ciśnienie krwi u osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze. Ponadto duża zawartość witamin z grup A, B, E i D sprawia, że bardzo dobrze wpływa na nasz organizm uzupełniając ich deficyt. Nowy jogurt z Krasnegostawu polecany jest osobom w trakcie kuracji antybiotykowej.
- Jogurt CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż został stworzony z myślą o tych wszystkich, którzy świadomie dbają o swoje zdrowie. Polecamy go także tym, którzy nie przepadają za smakiem jogurtu naturalnego. Dzięki dodaniu do niego miodu i ziaren posiada on delikatnie słodki, dobrze wyważony smak. A co istotne dla osób dbających o linię, nowy jogurt posiada obniżoną zawartość tłuszczu, tj. tylko 1,8% - mówi Krzysztof Bortacki, kierownik działu Handlu i Marketingu OSM Krasnystaw.
Jogurt produkowany jest bez użycia jakichkolwiek konserwantów. W jego skład oprócz naturalnego miodu wielokwiatowego pochodzącego z najlepszych pasiek i ziaren zbóż, wchodzą również rodzynki, migdały i orzechy (laskowe i włoskie).
CALPRO z Miodem i Ziarnami Zbóż dostępny jest w kubeczkach o pojemności 175 g.
http://www.krasnystaw.eu/index.php/news/show/11
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz