Smak i zapach świeżego domowego chleba wielu osobom
przypomina dzieciństwo. We wspomnieniach pozostały kromki chleba z
masłem i serem, chrupiące bułki na śniadanie, kanapki zabierane do
szkoły. I mimo, iż w sklepach można teraz kupić wiele rodzajów pieczywa,
to jednak chleb zrobiony samodzielnie w domu smakuje zupełnie inaczej.

Wypiekacz do chleba Electrolux o mocy 680 W pozwala wybrać stopień
zarumienienia skórki oraz wielkość chleba, który chcemy upiec. Można w
nim przygotować różne rodzaje pieczywa i ciast. Do wyboru jest, aż 15
różnych programów. Razem z wypiekaczem użytkownik dostaje miarkę oraz
dwie formy – prostokątną i okrągłą, obie pokryte powłoką
nieprzywierającą, dzięki czemu łatwo jest z nich wyjąć upieczony
bochenek i łatwo je później umyć. Wypiekacz sam zagniata ciasto, więc
użytkownikowi pozostaje jedynie dodać odpowiednie składniki i nastawić
program. Do urządzenia dołączone są przepisy m.in. na chleb biały,
razowy, francuski czy bezglutenowy. Przepisy można wzbogacać dodając do
chleba rodzynki, żurawinę, pestki dyni czy słonecznika. W wypiekaczu
jest też możliwość przygotowania ciasta, placków, budyniu czy dżemu.
Wszystkie ustawienia łatwo wybrać na wyświetlaczu LCD, na którym też
widać w jakiej fazie pieczenia znajduje się nasz chleb. Postęp można
również podglądać przez szybkę znajdującą się w pokrywie. Jeśli ktoś
chce mieć ciepły chleb, gdy będzie go wyjmować z formy, może wykorzystać
funkcję podtrzymywania ciepła przez 60 minut po zakończeniu programu.
Wypiekacz chleba Electrolux, to nieoceniona pomoc przy
przygotowywaniu smacznego domowego pieczywa. Pozwala cieszyć się smakiem
świeżego chleba każdego dnia. A satysfakcja z własnoręcznie zrobionego
pieczywa jest z pewnością bezcenna.
http://newsroom.electrolux.com/pl/2012/11/14/wypiekacz-chleba/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz